Begravningsbyrån Tranan

Linderås & Sveriges minsta café

Sveriges minsta café!

Sveriges minsta café

Det finns säkert flera aspiranter på titeln Sveriges minsta café. Men den lilla gula träbyggnaden utmed vägen mellan Tranås och Gränna har trots allt anor från slutet av 1940-talet. Då var det en kvinna vid namn Eva Johansson som hälsade gästerna välkomna. Ett enda serveringsbord stod till buds, så den som inte ville dricka sitt kaffe på stående fot fick snällt vänta på en ledig stol.
Ägare kom och gick, minigolfbanan byggdes och några rum kom till bakom den ursprungliga stugan. I dessa drivs idag förmodligen Sveriges minsta bed & breakfast. Även om allt är litet och pluttigt så är smakerna desto större. Besök dem här!

I begravningsbyrån Tranans värld är det här stället ett fik med stort F. Och visst kan vi skymta Sandra och Christoffer bakom fönsterrutan till vänster om dörren.

Ett stenkast därifrån ligger Linderås kyrka. Egentligen är detta Öbergs begravningsbyrås territorium, men ibland händer det att Sören får köra hit en kista och då passar han ofta på att köpa wienerbröd här istället för inne i stan.
Kyrkan, som är uppförd i slutet av 1700-talet, ligger mitt i byn med en förskola som närmsta granne.

Linderås kyrka